NYHET: Merka tursti i Stasjonsmarka

På onsdag ble stien i Stasjonsmarka ferdig skiltet. Dette er en runde på ca 4,5 km. Gratulerer til gutta i prosjekt Stasjonsbyen, med nok en flott sti.

I Stasjonsmarka finnes det mange stier og muligheter til å komme inn og ut av området.

Denne runden er på ca 4,5 km starter og ender ved Stasjonsparken.

På vei til Trosset bør du svinge innom «buldrestein» fra istiden, på høyre side, og en bronsealder grav på venstre side. Etter hvert går du rett forbi «den store furua».

Du kommer så til Trosset, en husmannsplass som lå under Skjeberg prestegård som var bebodd til den brant ned rundt 1900-1910. Her er det fint å ta en liten rast for å se på rester etter bebyggelse.

Fra Trosset til Helenaplassen går du gjennom «klova», en sti gjennom fjellet. Her gikk husdyra når de skulle forflyttes.

Helenaplassen, på folkemunne, er husmannsplassen Nylende, som også lå under Skjeberg prestegård. Den siste beboer het Helena og bodde her fram til 1930. Her er det også fint å ta en rast for å se på rester etter bebyggelse.

Fra Helenaplassen går du på grusveien mot Hasliveien, som også er en del av Olavsleden.

Turen passer ikke barnevogner. Stien kan være litt våt og ulendt, men en fin runde for de som ønsker å komme tett på naturen året rundt. På høsten bugner marka av sopp og bær.

Denne stien er skiltet og tilrettelagt av frivillige fra prosjekt Stasjonsbyen, i regi av Sarpsborg Øst Frivilligsentral.

2024 © Sarpsborg Øst frivilligsentral