Eastside gamers! er et helt UNIKT tilbud for barn og unge, som det ikke finnes så mange av i Norge. Her kan du lese mer om tilbudet vårt.

Eastside gamers! startet august 2021. Tilbudet er frivillig drevet, lokalt forankret, ikke- kommersielt, fokus på bredde (ikke e-sport) med Skjeberg bibliotek som møteplass.

Tilbudet er for barn og unge fra 6-25 år. Vi ønsker å være der barn og unge møtes, uten medlemskap og forpliktelse. Vi ser på datakultur og gaming som et mulighetsrom for mestring, sosial omgang, læring og vennskap

Magnus Lundberg er initiativtaker og frivillig prosjektleder, og med seg har han ca 10 frivillig medarbeidere i alder 16-40 år (flest småbarnsfedre). De loser barn og unge gjennom den digitale spillverden hver tirsdag. Sarpsborg Øst Frivilligsentral står som eier av prosjektet og vi har et tett og godt samarbeid med Skjeberg bibliotek.

Eastside gamers har fått midler av #Amedia, #SA og #SparebankstiftelsenDNB, samt at frivilligsentralen også har lagt inn litt midler. Midlene har gått til innkjøp av spillmaskiner, spill og annet nødvendig utstyr.

Siden oppstarten har det vært mellom 20-30 barn innom hver tirsdag hvor de spiller Minecraft, Roblox, Super Smash Bros, retro spill m.m. Det blir også steamet ting på nett og de har digitale spill og konkurranser. Det er gledelig å se at også flere jenter blir med.

Eastside gamers har nå tatt en tidlig juleferie (pga mange skoleavslutninger på Skjeberg rådhus), men er tilbake tirsdag 9. januar.

Vi takker de flinke frivillige for en fabelaktig innsats for barn og unge dette året.

Se også deres facebookside for mer info: (2) Facebook 

2024 © Sarpsborg Øst frivilligsentral